Skip to content

zonnepanelen

zonne-energie is nog steeds interessant!

Maak slim gebruik

Zonnepanelen blijven een interessante investering; het enige dat is veranderd, is het uitgangspunt: de salderingsregeling verdwijnt in 2027. Met andere woorden, het moment dat jij energie verbruikt gaat belangrijk worden!

Afbeelding van een zonnepanelen aansluiting

Blijft zonne-energie nog wel interessant?

De markt van zonne-energie is flink opgeschud door de afschaffing van de salderingsregeling per 2027. Toch zijn zonnepanelen nog steeds de moeite waard,maar wel met een gedragsverandering van de installateur én de gebruiker.

slimme indeling voor meer zelfconsumptie

Door niet als uitgangspunt te nemen om zoveel mogelijk panelen te plaatsen, en  dat alle panelen op het zuiden gericht moeten staan, maar bijvoorbeeld een oost-west opstelling  kunnen we zonne-opbrengst meer spreiden over de dag zodat zelfconsumptie veel haalbaarder wordt voor jou!

Grafiek nominaal vermogen zonneenergie

zonnepanelen + thuisaccu

klaar om helemaal duurzaam te gaan?

Een thuisaccu verhoogt je eigen gebruik van je zonne-energie. Zo bespaar je kosten en ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet, ideaal met de afbouw van de salderingsregeling.

aiko glas glas panelen

Ervaar de kracht van Aiko Solar’s bifacial glas-glas zonnepanelen. Deze hoogwaardige panelen. Met de glas-glas technologie bieden Aiko panelen langdurige efficiëntie en zijn ze ideaal voor wie naast prestaties ook goede garantievoorwaarden en een strak uiterlijk zoekt. Een echte aanrader voor woning of bedrijf.

glas-glas panelen

micro-omvormers of stringomvormers

Wij werken altijd met string-omvormers of micro-omvormers. We kunnen panelen ook direct koppelen aan onze Bliq thuisbatterij. Als je veel dakvlakken, schaduw of gewoon de meest optimale opbrengst wilt adviseren wij micro-omvormers, omdat deze per paneel sturen. 

enphase micro-omvormer

Bliq of Goodwe string-omvormer

Veelgestelde vragen (FAQ) over zonnepanelen

Door zonnepanelen te kopen, investeer je in een duurzaam en toekomstgericht huis. Ook is het mogelijk zonnepanelen bij je onderneming te laten plaatsen. Ideaal voor als je bijvoorbeeld een bedrijventerrein hebt met diverse laadpalen. Wil je zelf je zonne-energie op kunnen weken, maar zijn er nog een aantal onduidelijkheden? Door onderstaande FAQ’s te lezen, krijg je de antwoorden op de meestgestelde vragen. 

Hoe werken zonnepanelen precies?

Zonnepanelen zijn in staat licht van de zon om te zetten in elektriciteit. Dit gebeurt met behulp van fotovoltaïsche cellen, afgekort PV. De opgewekte stroom kan meteen worden gebruikt om bijvoorbeeld je woning te kunnen verlichten of om je elektrische voertuig mee op te laden

De hoeveelheid zonnepanelen die je moet kopen voor optimaal resultaat, hangt onder andere van het je huidige energieverbruik. Ook de beschikbare ruimte op je dak is een belangrijke factor. Gemiddeld kan je uit gaan van 10 a 12 panelen bij een verbruik van 3 duizend kWh per jaar. Wil je het exacte aantal weten, neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Omdat zonnepanelen vragen om een financiële investering, wordt er vaak naar de levensduur van zonnepanelen gevraagd. Gemiddeld bedraagt dit 25 tot maximaal 30 jaar, mits je de panelen op een juiste manier onderhoudt. 

In de meeste gevallen is het in Nederland niet verplicht om schriftelijke toestemming of een speciale vergunning aan te vragen voor de plaatsing van panelen. Woon je in een monumentenpand of in een beschermd stadgezicht, dan kunnen er wel speciale regels gelden. Bekijk altijd de website van jouw gemeente om te kijken of er specifieke regels gelden voor jouw situatie. 

Als je zonnepanelen hebt gekocht, is er niet veel onderhoud wat je hoeft te plegen. Wel is het belangrijk zonnepanelen schoon te maken van stof, bladeren en vuil. Deze kunnen namelijk een negatief effect hebben op de hoeveelheid opgewekte stroom. 

Vraag nu je gratis advies aan!

Wij komen kosteloos en vrijblijvend bij je langs voor advies, het kost je hooguit een kop koffie 😉